KILIK KIYAFET KURALLARI

Öğrenciler Okulun belirlenmiş kıyafetini giymek zorundadırlar.

·         Kolye, yüzük, küpe, bilezik vb. aksesuar takmak, kumaş veya deri yelek, Okul kıyafetinde öngörülen dışında hırka ve kazak vb. giyilmesi yasaktır.

·         Kız öğrenciler makyaj yapamaz, saçlarını boyatamaz ve oje kullanamazlar.

·         Öğrenciler beden eğitimi derslerine spor kıyafeti ile katılırlar.

·         Beden eğitimi derslerinin veya spor karşılaşmalarının bitiminde spor kıyafeti çıkarılır, sınıflara okul kıyafeti ile gelinir.

·         Öğrencinin giysileri temiz, ütülü olmalıdır.

·         Öğrenciler uzun saçlarını arkadan toplarlar.

·         Kurallarına uyulmaması durumunda,

·         Takılar ve uygun olmayan giyim eşyaları öğretmenler tarafından alındığında, ilgili Müdür Yardımcısına öğrenci ismi verilerek teslim edilir. Müdür Yardımcıları, bu eşyaları dönem içinde sadece öğrenci velilerine ya da dönem sonlarında öğrencilere teslim ederler.

·         Uygulanmakta olan kıyafet kuralları dışına çıkan öğrenciler, önce sözlü, ardından yazılı olarak uyarılırlar ve durum velilerine bildirilir. Tüm bu uyarılara rağmen uymamaya devam eden öğrencilerin durumu Okul Müdürlüğüne yazılı olarak bildirilir.

Yayın: 01.02.2023 - Güncelleme: 01.02.2023 10:46 - Görüntülenme: 1602