OKULUN TARİHÇESİ

31-01-2023

Okulumuz 2002-2003 Eğitim Öğretim yılında, BUCA DEVLET MALZEME OFİSİ ÇOK PROGRAMLI LİSESİ adıyla eğitim öğretim hizmeti vermeye başlamıştır. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı olan Buca DMO Çok Programlı Lisesinde ilk olarak o zamanki adıyla ELEKTRİK BÖLÜMÜ, ELEKTRONİK BÖLÜMÜ, TESİSAT BÖLÜMÜ ve GENEL LİSE açılmış, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Buca DMO Çok Programlı Anadolu Lisesi adını alarak Anadolu Lisesine dönüştürülmüştür.

MEGEP Projesi kapsamında isimleri ve öğretim programları yeniden belirlenen bu bölümler daha sonra

* Tesisat ve İklimlendirme Teknolojileri Alanı

* Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı

isimlerini almıştır.

Buca'da bulunan ortaöğretim düzeyinde çok programlı lise şeklinde eğitim veren  tek okuldur. Okulumuzda Meslek eğitimi alan öğrenciler 12 sınıfa geçtiklerinde işletmelere Beceri Eğitimi adı altında uygulama yapmaya gönderilmektedir. Okulda iki mesleğe yönelik mesleki eğitim verilmektedir. Mesleki Açık öğretim Lisesi uygulaması kapsamında Tesisat ve İklimlendirme Teknolojileri Alanı ve Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanında yüzyüze eğitim verilmekte, ilgili öğrencilerin  Açıköğretim Lisesi iş ve işlemleri de okulumuz tarafından yürütülmektedir. 2021/2022 Eğitim öğretim yılı aralık ayı itibariyle bünyesinde MESEM programı uygulanmaya başlanmıştır.

Okul Müdürlerimiz

2002 tarihinden 2010 tarihine kadar RAİF ÖZSOY,

2010 tarihinden 2014 tarihine kadar ENVER BİÇEN,

2014 tarihinden 2017 tarihine kadar ALİ NAİM PAKER,

11.2017 tarihinden itibaren ÇETİN ÖZTÜRK görev yapmaktadır.

Yayın: 11.03.2018 - Güncelleme: 03.02.2023 10:36 - Görüntülenme: 1668